Založ si blog

UnitedHealth Group, víťaz titulu APME FX Top 20 zdravotníckych spoločností 2023

Zdravotná poisťovňa UnitedHealth Group (UNH) s trhovou kapitalizáciou 451,31 miliardy USD, je najväčším americkým hráčom v tomto sektore. Hodnota akcií spoločnosti zaznamenala rast  o 7,2 % po oznámení hospodárskych výsledkov za druhý štvrťrok 2023,  ktoré prekonali očakávania. Tržby spoločnosti vzrástli medziročne o 16 % na 92,9 miliardy USD a boli vyššie ako analytikmi odhadovaných 90,6 miliardy USD. Zároveň sa stala aj víťazom rebríčka APME FX.

Vývoj hodnoty

UNH uzavrela druhý štvrťrok 2023 priaznivými obchodnými výsledkami. Nadviazala tak na dlhodobý trend pozitívnej konjunktúry, čo malo za následok nárast ceny. Za ostatných 5 rokov sa cena za akciu spoločnosti UNH zvýšila o 87,42 %, a od uvedenia akcií na trh v roku 1984 dokonca o 334 831%.

Svoren-ApmeFX-V hodnote predbehla najvacsie farmaceuticke firmy zdravotna poistovna UnitedHealth Group

Pohyb ceny akcií firmy UnitedHealth Group za posledných 5 rokov (Zdroj: Tradingview)

Zaujímavosťou je, že UNH zaujíma prvú pozíciu v ETF fondoch „iShares“ investičnej skupiny BlackRock s podielom 22,2 percenta.  Tieto ETF fondy sa špecializujú práve na amerických poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, zdravotného poistenia, diagnostiky a špecializovanej liečby.

Ťahúni ziskovosti

K solídnym výsledkom UNH opäť prispeli dvojciferné zisky z divízií Optum, ktoré sa využívajú pri koordinácii starostlivosti o pacientov, zlepšovaní cenovej dostupnosti lekárskej starostlivosti, analýze trendov nákladovosti a zabezpečovaní plynulosti v poskytovaní zdravotnej starostlivosti.

UnitedHealth Group v číslach

UNH je najväčšia americká zdravotná poisťovňa, ako z hľadiska

trhovej kapitalizácie, tržieb či zisku, tak aj počtu poistencov, ktorých je približne 70 miliónov. Zároveň spolupracuje s 1,3 milióna lekármi a okolo 6,5 tisíca nemocnicami. Okrem Spojených štátov amerických pôsobí aj v Latinskej Amerike. Založená bola založená v roku 1977 a do jej portfólia patrí množstvo menších poisťovní a zamestnáva viac ako 125-tisíc ľudí.

Zdroje

https://www.tradingview.com/news/zacks:03280f47b094b:0-unitedhealth-beats-q2-earnings-updates-view-etfs-to-gain/

https://www.unitedhealthgroup.com/

https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/unh/real-time

https://www.ishares.com/uk/individual/en/products/253713/ishares-dow-jones-industrial-average-ucits-etf

Čo je nové v Apple? Veľkými novinkami sú iPhone 15 a bezstratový zvuk

29.09.2023

Vo svete technologických inovácii len málo mien vyvoláva toľko očakávaní a vzrušenia ako Apple. S každým ďalším rokom nadšenci Apple a technickí nadšenci netrpezlivo očakávajú najnovšie aktualizácie od giganta z Cupertina. Ani tento rok nie je výnimkou. Ako už býva tradíciou, Apple sa pripravuje na očakávané každoročné uvedenie produktov na trh a [...]

Aké investície sú dnes v kurze? Najviac rastú tzv. ETF fondy

28.08.2023

Populárnosť fondov obchodovaných na burze (ETF) neustále narastá, pričom k tomu prispela aj pandémia Covid-19. Čo však zabezpečilo ich takú obľúbenosť? Jednak ide o ich jednoduché používanie. Ďalšou výhodou zo zoznamu je rozmanitosť, ktorú ponúkajú, a konečne je to ich efektívny prístup k investovaniu s nízkymi nákladmi. Na domácom americkom trhu sa od polovice roku [...]

Kritické myslenie pre úspech v investovaní

19.07.2023

Úspech v investovaní, či už ide o niečo, čo robíme denne, alebo o niečo, čo robíme dlhodobo, nie je len o štúdiu ekonomiky a investičných nástrojov a trhov. Bez uplatnenia zručností kritického myslenia sú preplnené vedomosti rovnako dobré ako oblek, ktorý síce sedí, ale mali sme ho na sebe v zlom počasí. Kritické myslenie pri investovaní vám pomôže dosiahnuť [...]

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 43203x
Priemerná čítanosť článkov: 1309x

Autor blogu

Kategórie