Založ si blog

Svetový biznis: víťazi a porazení pandemickej krízy budú ďalej pribúdať

Hoci je tohtoročný hospodársky rast podľa očakávania zatiaľ rýchly, ďalšia vlna pandémie, najmä v dôsledku „varianty delta“, ho môže negatívne ovplyvniť. Signály už tu sú: americký sektor služieb zaznamenal v júni spomalenie a tiež rast v čínskych továrňach dosiahol štvormesačného minima. Pokles v reakcii na prudké šírenie delty zaznamenávajú aj ceny ropy.

Medzi odvetvia, ktoré môžu po krátkom oživení utrpieť nové rany, patrí v prvom rade cestovný ruch. Čo menovite potvrdzuje napríklad OSN, ktorá uviedla, že svetová ekonomika môže v tomto roku zaznamenať pokles produkcie, ktorý sa blíži k hodnote 2,4 bilióna dolárov zaznamenaných v roku 2020, a to predovšetkým v dôsledku vplyvu pandémie na cestovný ruch a s nimi súvisiacich odvetví.

Naopak medzi odvetvia primárne profitujúce z opätovne sa zhoršujúcich epidemických dát, a teda aj z prehodnotenia pôvodne optimistických očakávaní strán rýchlosti ekonomickej obnovy, môžu patriť aj naďalej farmácie, biotechnológie a zdravotnícke pomôcky a služby.

Podľa štúdie investičnej spoločnosti APME FX si dlhodobú pozornosť zaslúži v uvedených odboroch najmä spoločnosti BioNTech (farmácia), Regeneron (biotechnológie), Medtronic (zdravotnícke technológie a vybavenie) a UnitedHealth Group (poisťovníctvo). Uvedené spoločnosti v rekordne krátkom čase prišli s účinnými vakcínami (BioNTech) či liekmi (Regeneron) na ochorenie SARS-CoV-2, čo sa výrazne premietlo do ich tržieb. S tým rástla aj trhová hodnota príslušných spoločností, čo bol aj prípad zdravotníckeho gigantu Medtronic a spoločnosti Moderna, ktorá v polovici júla zaznamenala výrazný úspech, keď sa stala ďalším prírastkom indexu S & P 500, pričom akcie Spoločnosti sa za posledný rok vzrástli niekoľkonásobne.

Z najväčších zdravotných poisťovní potom za obdobie od začiatku pandémie výrazne pozitívne dáta vykázala UnitedHealth Group. Podrobnosti k výsledkom spoločností vo výbere APME FX nájdete v štúdii World Health Care Investments 2021 tu.

APME FX TRADING EUROPE LTD profil spoločnosti: 

APME FX TRADING EUROPE LTD je cyperská investičná firma (CIF) pod dohľadom a reguláciou Cyperskej komisie pre cenné papiere (CySEC). APME FX TRADING EUROPE LTD poskytuje obchodné príležitosti v dynamickom prostredí trhu Forex. 

Viac informácií na https://www.apmefx.com/. 

Varovanie pred rizikom:

CFD sú zložité nástroje a prinášajú vysoké riziko straty peňazí kvôli pákovému efektu. 33,33 % účtov retailových investorov prichádza o peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako fungujú CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty peňazí.

Vylúčenie zodpovednosti: 

Analýzy tvoria iba marketingovú komunikáciu a čitatelia by nemali brať obsah analýz ako investičné poradenstvo alebo investičný prieskum alebo výzvu k akejkoľvek transakcii. Analýzy sú vypracované len na informačné účely a predstavujú názor našich finančných analytikov, ktorí nepripravujú obsah analýz v súlade s právnymi požiadavkami na podporu nezávislosti Investičného prieskumu. Spoločnosť APME FX TRADING EUROPE LTD a jej príslušné osoby nezaručujú presnosť, platnosť, včasnosť alebo úplnosť akýchkoľvek informácií poskytnutých v analýzach a nepreberajú zodpovednosť za akékoľvek straty vyplývajúce z akýchkoľvek investícií uskutočnených na základe poskytnutých informácií. Minulá výkonnosť nezaručuje ani nepredpovedá budúce výsledky.

Čo je nové v Apple? Veľkými novinkami sú iPhone 15 a bezstratový zvuk

29.09.2023

Vo svete technologických inovácii len málo mien vyvoláva toľko očakávaní a vzrušenia ako Apple. S každým ďalším rokom nadšenci Apple a technickí nadšenci netrpezlivo očakávajú najnovšie aktualizácie od giganta z Cupertina. Ani tento rok nie je výnimkou. Ako už býva tradíciou, Apple sa pripravuje na očakávané každoročné uvedenie produktov na trh a [...]

Aké investície sú dnes v kurze? Najviac rastú tzv. ETF fondy

28.08.2023

Populárnosť fondov obchodovaných na burze (ETF) neustále narastá, pričom k tomu prispela aj pandémia Covid-19. Čo však zabezpečilo ich takú obľúbenosť? Jednak ide o ich jednoduché používanie. Ďalšou výhodou zo zoznamu je rozmanitosť, ktorú ponúkajú, a konečne je to ich efektívny prístup k investovaniu s nízkymi nákladmi. Na domácom americkom trhu sa od polovice roku [...]

UnitedHealth Group, víťaz titulu APME FX Top 20 zdravotníckych spoločností 2023

26.07.2023

Zdravotná poisťovňa UnitedHealth Group (UNH) s trhovou kapitalizáciou 451,31 miliardy USD, je najväčším americkým hráčom v tomto sektore. Hodnota akcií spoločnosti zaznamenala rast o 7,2 % po oznámení hospodárskych výsledkov za druhý štvrťrok 2023, ktoré prekonali očakávania. Tržby spoločnosti vzrástli medziročne o 16 % na 92,9 miliardy USD a boli [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 43137x
Priemerná čítanosť článkov: 1307x

Autor blogu

Kategórie